Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre etter jeg har sagt opp?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg egentlig bestemt meg for å slutte i jobben min, men jeg føler jeg må ha en plan før jeg virkelig gjør det! Jeg har hatt en jobb med mye hardt arbeid og lange dager, med få fridager. Jeg er veldig tom for energi og motivasjon, og ønsker å finne tilbake den glade og friske personen jeg var for noen år tilbake. Jeg liker godt å ta bilder, trene og reise. Så jeg kunne tenke meg å fokusere mer på akkurat disse tingene. Men det hadde vært fint å komme vekk fra der jeg er nå, kanskje flytte til utlandet for noen måneder eller noe lignende. Jeg vet ikke helt hva jeg spør etter, men trenger noen tips til hvor jeg evt. kan finne steder å bo i disse månedene eller om det er noe annet som kan passe fint til å koble av og komme seg litt bort? Beklager et litt vagt spørsmål, men jeg er glad for alt jeg kan få av tips :) Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Så spennende at du har lyst til å prøve noe nytt!

Jeg vil anbefale deg å se ung.no-artikkelen «Endelig et friår - hva skal du finne på?». Der har vi listet opp de vanligste alternativene, som for eksempel folkehøgskole, reise, frivillig arbeid, reise og lignende.

Hvis du vil studere på universitet/høgskole i utlandet, kan du lese på ANSAs nettsider og snakke med dem. De hjelper nordmenn som ønsker å studere i utlandet. De er også gratis og nøytrale.

UngInfo har også samlet mange ulike organisasjoner, språkreiser og generelle muligheter i utlandet på sine nettsider. 

Håper du finner noen gode alternativer.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Jobb frivillig i utlandet - helt gratis!

Frivillig ungdom står på rekke ved et bord med bamser, matvarer og drikke. (www.colourbox.com)

Aktiv ungdom gir støtte til ungdom mellom 18-30 år som vil jobbe frivillig i et annet land, i en periode på opptil et år.

Les mer

Endelig et friår - hva skal du finne på?

Smilende mann står på klippe med utsikt over havet (foto: colourbox.com)

Skal du ha en pause fra skole og utdanning? Usikker på hva du vil bruke året til? Jobbe, reise, oppleve noe nytt, bli kjent med nye mennesker? Her får du tips til hva friåret kan inneholde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise