Hopp til hovedinnholdet

Hvordan dra på world tour?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg vil gå på en world tour men hvet ikke hvor. Hår det ann å ta fri år etter vgs? men jjeg har hørt det er negativt mot studiepoeng. Jeg kan ha turen i sommerferien men de blir kansje forlite tid, går de an da å ta f.eks 2måmeders permisjon fra skolen? Men jeg hvet ikke om man kan siden fravær skulle telles mye der. Jeg skal bo hos fammilie under turen så det er klart men når skal jeg hå?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Så spennende at du ønsker å reise rundt i verden. Det finnes veldig mange alternativer, og jeg kan ikke nevne alle, men her er noen.

Utveksling andre år på videregående. Dette er enklest å få til på studiespesialisering, men kan også gå på de andre utdanningsprogrammene ("linjene") som gir generell studiekompetanse. Les mer i artikkelen.

Utenom utveksling tror jeg det blir vanskelig å ta noen måneder permisjon fra videregående for å reise, men etter videregående har du mange muligheter.

Hvis du vil studere i utlandet etter videregående, bør du lese på ANSAs nettsider. De har mye god informasjon og gir gratis hjelp til nordmenn som ønsker å studere i utlandet. 

Ellers har UngInfo samlet mange tilbud du kan se på, blant annet om språkreise, jobb i utlandet og frivillig arbeid i utlandet.

Jeg vil anbefale deg å ta en prat med rådgiver på skolen. Sammen kan dere finne ut mer om mulighetene dine. Håper likevel svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise