Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg vise foreldrene mine at språkreisen jeg var på i fjor var fantastisk?

Jente 15 år
 

Spørsmål

For et år siden var jeg på språkreise til USA, bare 14 år gammel alene med andre fremmede mennesker som jeg ble kjent med under oppholdet. Under USA turen så hadde jeg ekstrem hjemmelengsel, og jeg gråt hver kveld hjem til mor og far. Men det var en helt fantastisk reise og en opplevelse som jeg vil ha med meg resten av livet, men jeg føler at de pengene som mor og far betalte, jeg føler at de synes det var litt bortkastet. Jeg har forferdelig mye dårlig samvittighet for at de føler det. Så mitt spørsmål er: hvordan kan jeg vise de at turen var det beste som har skjedd meg så langt i livet og at det var ikke bortkastet at jeg fikk dra. Min stor lidenskap er å reise og den turen var en start på alt jeg vil oppleve senere i livet...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er ingen motsetning mellom å ha masse hjemme lengsel og ha det fantastisk. Det å ha hjemme lengsel handler ikke om at man ikke har det bra, man savner bare familien sin. Du sier det fint til oss.

Snakk med dem forklar dem at det tross alt, hjemme lengsel og det hele, var din livs opplevelse. Man lærer av alle opplevelser man har. Du har tydeligvis lært at det å reise og oppleve verden kommer til å bli viktig for deg. Du blir også eldre og klarer stadig nye utfordringer.

Synes du det er vanskelig å sette ord på det til foreldrene dine kan det det være en fin ting å skrive brev til dem og forklare hva du føler.

Håper dette kan være til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise