Hopp til hovedinnholdet

Redd for fly.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal reise snart om to uker til Malaysia. Jeg er ganske redd for å dra dit pga flyulykken som skjedde i 2014. Jeg skal reise med Qatar Airways, men jeg er fortsatt redd når jeg tenker på Malaysia.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er veldig trygt å fly! Ja det skjer av og til noen ulykker, men det skjer mye oftere i trafikken. Jeg kan tenke meg at du sitter på med bil daglig og at du ikke er redd for å være i bil. Så hvorfor skal du være redd for å fly når du ikke er redd i bil?

Qatar Airways er et veldig trygt flyselskap. Disse flyene er så sikre at de oppfyller strenge internasjonale krav til sikkerhet. Jeg ser ingen grunn til bekymring.

Jeg skjønner det er slitsomt å være så redd for å fly. Det er så leit at tanken på å fly tar så mye energi, at du ikke klarer å glede deg ordentlig til ferien. Slik er det for mange med flyskrekk. Jeg vil anbefale deg å tenke på at fly er det absolutt sikreste av alle fremkomstmidler. Hvis det hadde vært farlig hadde ingen ville hatt en slik jobb.

Jeg legger ved en artikkel som du kan ha god nytte av å lese. Utover  det anbefaler jeg deg  å snakke med din foreldre om det du er redd for. 

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Redd for å fly?

Fly (colourbox.com)

Ung.no gir deg tips om en bedre flytur, og avkrefter myter om flysikkerhet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise