Hopp til hovedinnholdet

Jeg har så lyst å dra hjem til Norge fra USA litt før jeg starter på skolen, men vet ikke om mamma og pappa syntes det er greit?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et spørsmål. Jeg skal starte på college i usa 28 august og er her i hovedsak for å drive med en sport på college. Har vært her på campus siden 5 juli "alene" til 25 og hatt sommerskole og jeg savner hjemme helt sykt. Kjæresten min kom og besøkte meg en uke her i juli. Jeg har funnet noen billige flybilletter 17 august og hjem 27 august. Jeg har så lyst til å dra hjem da Pga jeg har fri til 28. Jeg vet ikke om jeg tør å spørre mor og far. De er så opptatte av at jeg skal gi godt inntrykk til trenerne og ikke bare være gal etter å dra hjem. Men jeg er ikke lykkelig og savner kjæresten. Alle de andre jentene jeg bor med skal enten hjem eller bort andre steder i usa. Og jeg vil overraske han med å bare møte opp der kampen hans er sånn før den starter og han kommer dit. Vi snakker sammen 24/7 hvordan kan jeg klare å overraske han ved å bare dukke opp? Jeg har så hjemlengsel og ønsker så sterkt å dra hjem men vet ikke om mine foreldre synes det er ok. Noen råd? - Jente 19

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Jeg forstår at du har hjemlengsel og ønsker å reise hjem for å se kjæreste og familie. Det er veldig vanskelig for meg å svare på hva som er riktig å gjøre i denne situasjonen. På en side er det nok viktig å vende seg til å være borte, ettersom du antagelig skal være det en stund. Samtidig forstår jeg selvsagt at du ønsker å se kjæresten din.

Jeg tenker at du rett og slett bare bør være ærlig med foreldrene dine for å diskutere dette med de. De kjenner deg nok godt nok til å komme med flere god innspill i diskusjonen. De vil nok også bare ditt beste, så dersom du lytter til de og får forklart på en ordentlig måte hva du selv føler så vil de nok ha veldig god innsikt som kan være fin for deg å ta med i betraktning når du skal ta en avgjørelse.

Beklager at jeg ikke kan gi deg noe bedre svar. Jeg håper du finner ut av det! Nedenfor legger jeg ved noen artikler som kan være gode å lese. Lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Flyttet hjemmefra - hjemlengsel?

GHutt ser lei seg ut (colourbox.com)

Flytte langt hjemmefra for å studere for første gang? Da er det fort gjort å føle seg litt alene. Få tips om hva du kan gjøre med følelsene her.

Les mer

College i USA

Chicago by night (Foto: Elise Grong Ruud)

Et år eller flere i utlandet kan gi deg et nytt syn på verden og livet. Leker du med tanken på å ta et utvekslingsår, kan Elises historie være nyttig å lese.

Skrevet av Elise, student i USA.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise