Hopp til hovedinnholdet

Hva kan man gjøre på en buss når man kjeder seg, uten å bli kvalm? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal ta buss til søstera mi som bor 5-6 timer unna. Det er en lang tid å bare sitte å stirre eller høre på musikk. Jeg har sett litt rundt etter tips om va man kan drepe tid med og sånn, men da kommer det bare opp sånn: lese, se på film osv. Men så har det seg slik at jeg blir veldig kvalm i buss og lesing og å se på film gjør det bare være! Så spørsmålet mitt er: har dere noen tips til hva man kan gjøre på buss når man kjeder seg, uten å bli kvalm! Hilsen jente 13.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Det er mange ulike ting man kan gjøre når man sitter på buss. Det kan være forskjellige ting som "trigger" kvalme når man kjører bil eller buss og derfor er det også slik at en annen kan bli kvalm av en aktivitet, mens du ikke reagerer. Et tips som vil nok funke for mange er å høre på lydbok eller podcast, da får du tiden til å gå. Det er ikke lurt å surfe for mye på mobilen da det i mange tilfeller ender med kvalme. Et annet tips er å følge med på veien, se ut av vinduet og se om du kan se noe interessant, og følger man med, blir man kanskje heller ikke kvalm. 

Jeg vet ikke om du driver med noe håndarbeid? Det er iallefall noe som får tiden til å gå, du kan for eksempel strikke, hekle eller fingerhekle mens du er på bussen. 

Ellers er det nok bare å prøve å finne på ting på egne hånd, selv om det er noen begrensinger så er det og mye man kan finne på om man bruker fantasien. 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise