Hopp til hovedinnholdet

Jeg har problemer med å sove borte!

Jente
 

Spørsmål

Hei! Jeg har problemer med å sove borte! Når mamma og pappa drar blir jeg frustrert og begynner å gråte! Det er det samme når jeg er hos familie eller venner, jeg blir like lei meg... Jeg har snakket med mamma og pappa om det, og de prøver å hjelpe men det går ikke!!!! Før ville jeg alltid sove hos venner og da var det ikke et problem, men nå er det et problem jeg går rundt å tenker på hele tiden! Spørsmålet er egentlig hva skal jeg gjøre??????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss!

Det er faktisk ganske vanlig å kjenne på hjemlengsel og engstelse når man skal sove borte, selv for ungdommer. 

Du skriver at du tidligere kunne sove borte, men nå får du det ikke til mer. Selv om det er nær familie klarer du ikke å sove der uten og bli lei deg. 

Når man er redd for noe er det viktig å øve på det man er redd for. Da må man utsette seg for det. Det kan være litt ubehagelig, men man greier som regel å stå i det en stund. Jo mer man øver, jo fortere blir man mer vant til det og til slutt er man ikke redd for det i det hele tatt. 

Har du en i familien din, eller din aller beste venn, som du kunne tenke deg å øve hos? Her er forslag til en plan over hva du kan gjøre hvis det blir vanskelig å sove:

  • Ha noen gode tanker å tenke på
  • Lytte på musikk
  • Lese
  • Bestemme meg for å ligge og kose meg og ha det bra uansett

Det er kjempebra at du har fortalt dette til mamma og pappa. Det er også lurt å si det til den du skal sove over hos. 

Siden dette er så vanskelig for deg så vil jeg anbefale deg å snakke med for eksempel helsesøster om det. Helsesøster er vant til å snakke med ungdom som er redde for ting. 

Håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise