Hopp til hovedinnholdet

Alle vennene mine drar på ferie, og jeg er alene. Hva kan jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har noen foreldre som ikke bryr seg så veldig om å dra på ferie hele tiden og oppleve nye ting, de liker å gjøre det, men gidder ikke så ofte. I år har de gitt meg falskt håp om at vi skal dra til flere forskjellige land, også har det ikke blitt noe av. Nå har jeg høstferie, men de jobber. På onsdag dra ABSOLUTT ALLE vennene mine vekk. (på hytta, New york, Nice osv) Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre når ingen har tid til å være sammen med meg. Jeg har vurdert å dra til mormor men jeg kan ikke gjøre det de neste seks dagene. hjelp? hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss i Ung.

Først og fremst vil jeg beklage for sent svar. Høstferien er snart over, men jeg håper du har funnet på noe å gjøre de siste dagene. 

Jeg har forståelse for at du kanskje ikke finner det så gøy at alle vennene dine drar på ferie, imens du er hjemme alene. Etter hva jeg forstår, er dette noe som har skjedd flere ganger og kanskje vil skje flere ganger i framtiden. Dermed har jeg noen tips til andre ganger du kjeder deg i framtiden:

Du kan for eksempel dra på tur i nærområdet, gå i skogen, sykle i sentrum eller gå langs vannet. Det er også mulighet for å bake en kake, bake boller eller annen god mat. Lær deg å tegne eller male bedre ved hjelp av youtube-videoer! Lær deg å danse? Eller et instrument? 

Nærområder har også mange museer, severdigheter eller friluftsparker. Vær turist i ditt eget nærområde! 

Under legger jeg ved en artikkel som jeg tror kan være til videre hjelp.

Jeg ønsker deg masse lykke til og håper du får fine ferier i framtiden! :)

Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til billig eller gratis ferie

Jente på telttur (colourbox.com)

Det er mange som ikke har råd til å reise bort eller gjøre andre aktiviteter i ferien. Likevel finnes det masse gøy dere kan gjøre som ikke koster all verdens. Se tipsene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise