Hopp til hovedinnholdet

Er usikker på gyldig fravær i videregående skole når det gjelder reise. Min far er veldig syk og har ikke lenge igjen, han har planlagt en reise til Syden nå midt i skole tiden.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Er usikket på gyldig fravær i vidregående skole når det gjelder reise. Min far er veldig syk og har ikke lenge igjen, han har planlagt en reise til Syden nå midt i skole tiden. Er det noen mulighet for at jeg som skoleelev med 10% fraværsgrense kan være med han og få gyldig fravær? Ettersom han har lite lyst å reise alene. Bekymret 16åring.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år

Takk for spørsmål.


Jeg skjønner godt at du ønsker å  være med faren din på ferie når han er så syk som du forteller.

Når det gjelder fravær og 10 % regelen så finnes det sikkert unntak dersom situasjonen er spesiell som i ditt tilfelle. Jeg ville tatt kontakt med rådgiver eller rektor på skolen og forklart hva det gjelder og hørt om du kan søke permisjon for å være med på denne turen. De vil sikkert be om legeerklæring om din fars tilstand som dokumentasjon. 

Håper det ordner seg - ønsker deg lykke til.

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise