Hopp til hovedinnholdet

Så hvis jeg da drar til utlandet og er ferdig med klasseturen der og når jeg skal ta fly tilbake til Norge, vil det oppstå problem når jeg da har thaipass og med oppholdtillatlese kortet?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal på klassetur til utlandet i Europa, og klassen min har ikke bestemt oss hvilket land vi skal reise til ennå ettersom vi ikke vet hvor mye penger vi for å kunne dra dit. Jeg har tidlgere sendt et spørsmål om dette til dere, men det er noe mer jeg trenger å vite angående fornyelse av utenlandsk passet mitt, eller thai pass da. Jeg forstod det dere svarte slik at jeg må fornye thai-passet mitt om den har gått ut på dato og ta med permenent oppholdtillatelse kortet, dersom jeg skal reise til utlandet i Europa, altså Schengenområdet som består av 21 land. Så hvis jeg da drar til utlandet og er ferdig med klasseturen der og når jeg skal ta fly tilbake til Norge, vil det oppstå problem når jeg da har thaipass og med oppholdtillatlese kortet? Det er kanskje et dumt spørsmåm, men jeg vil bare vite for sikkerhetskyld. Takk for forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Et gyldig pass gir deg rett til å reise og oppholdstillatelsen din vil gjøre at det ikke vil bli noen problemer for deg å returnere til Norge. Du kan derfor trygt dra på klassetur.


Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise