Hopp til hovedinnholdet

Kan man gå på ungdomskole 2-3 måneder i USA?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg har veldig lyst til å dra og bo i usa i 2-3 månder og vil være med en amerikansk familie og fortsette på ungdom skole men min far sier bare jaja du får bare spare og det gjør jeg og mener jeg har nok men er det lurt å gjøre det jeg vil? Eller må jeg være ferdig på skolen her i Norge? For å gjøre det jeg ønsker?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål.

Det finnes dessverre ingen ordninger for utveksling mens man går på ungdomskole i Norge. Dersom du vil reise må du planlegge alt selv. Dette gjelder både det økonomisk og det rent praktisk, som bytte av skole også videre. Dette kan bli nokså dyrt og det er ikke sikkert det er lett å finne en skole, eller at du får godkjent oppholdet fra skolen her i Norge.

Det finnes ordninger for å reise på utveksling det andre året på videregående skole. Dette er også et opplegg som kan gi rett til stipend fra Lånekassen, samtidig som skoleåret kan bli godkjent. Les mer om disse mulighetene i artiklene under dette svaret. "Kanskje utveksling i Vg2 kan være aktuelt for deg?"

Dersom du vil ut å reise før dette vil jeg anbefale deg at du sjekker ut språkreiser. Dette er en kjempefin mulighet for ungdom som vil ut å oppleve verden, som for eksempel USA, i noen uker. Språkreiser foregår som oftest i sommerferien slik at reisen ikke vil gå utover skolen. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer

Slik får du mest ut av ditt utvekslingsopphold!

Karlsruhe (FOTO: Jochen Mattern)

Sindre Lindheim-Minde er Erasmus-student i Tyskland. Til daglig studerer han bygg- og miljøteknikk ved NTNU i Trondheim. Dette semesteret utveksler han til anerkjente Karlsruher Institut für Technologie, bedre kjent som KIT.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise