Hopp til hovedinnholdet

Jeg får et halvtår fri mellom militæret og utdanning, og vil reise.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har valgt hva jeg skl studere osv. Men fikk vite at jeg skal til luftforsvaret i Januar, det syns jeg er bra. Det kjipe er at jeg mister 2 år av utdanningen min. Jeg lurer på hva man kan gjøre i det ene halvåret med fri. Jeg er ganske åpen for alt i tillegg til at jeg har jobb! Jeg vil gjerne reise rundt og kanskje lære et nytt språk men jeg vil ikke gjøre det alene og alle vennene mine studerer. Så jeg lurte på hva man kan finne på som gjør at man blir kjent med nye folk som reiser sammen osv..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager sent svar.

Jeg skjønner godt at du ønsker å bruke det halvåret du har med fri på å gjøre eller oppleve noe, og det å reise er nok veldig givende for mange. Du sier at du ikke vil reise alene, men at alle vennenen dine studerer. Du lurer derfor på hvor du kan møte nye folk som du kan reise sammen med.

Det er ikke så godt å gi noen gode råd på hvor du kan møte mennesker som ønker å gjør det samme som deg eller å reise slik du ønsker. Ofte så er nok møte med slike mennesker tilfeldig og i tillegg så skal man jo også klare å møte noen som vil reise helt samtidig som en selv. Derfor er det vanskelig å gi noen gode råd på hvor du kan møte slike mennesker nå, annet enn kanskje å sjekke eventuelle reisegrupper på Facebook eller ligenende. Om du har tenkt til å reise med et spesielt reisebyrå eller lignende så kan det jo hende at de har grupper på facebook for eksempel, hvor mennesker som er interessert i det samme som deg er medlem. Kanskje er det fler som ønsker å reise, men som ikke vil gjøre det alene.

Det kan også være fint å være klar over er at man møter utrolig mange mennesker mens man er ute å reiser selv. Selvom det kan være skummelt å reise alene så møter man utrolig mange nye mennesker på den måten, som ønsker (eller allerede) gjør det samme som deg. Det er mange som velger å reise alene, fordi det gir det frihet til å gjøre som en selv vil mens man reiser. I tillegg til at det er en fantastisk mulighet til å møte nye mennesker som er i samme situasjon.

Jeg tenker at det går ann å kanskje, uavhengig av andre, går ann å begynne å planlegge litt av en reise du kunne tenke deg å reise på. Kanskje møter du noen før til du skal reise som ønsker å gjøre det samme? Om ikke så er det nok som sagt ganske god sansylighet for at det eventuelle reiseselskapet du booker gjennom har en egen gruppe på facebook eller lignende hvor de samler mennesker som skal på en reise lignende din.

Jeg beklager at jeg ikke kan svare deg bedre eller gi deg mer konkrete råd, men jeg tror at noen av de tingene jeg har nevnt kan være gode å ta med seg.

Jeg håper dette var til hjelp og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Erfaringer fra lærlingtid i utlandet

Kristine Lundby (Foto: Mireia Rodrigo)

For mange kan det virke fristende å ta hele eller deler av lærlingtiden i utlandet. Vi har pratet med to jenter som bestemte seg for å gjøre det.

Les mer

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise