Hopp til hovedinnholdet

det er litt tidlig å skrive dette i og med at det er lenge til, men da vet jeg det! I sommerferien til neste år, skal jeg til usa! Jeg gleder meg veldig, men siste jeg var i syden for 3 år siden var det skikkelig ekkelt å gå ut av flyet! Det føltes ut som jeg ikke fikk puste, det var kanskje på grunn av varmen! Er dette vanlig? Å noen ganger så føles det ut som jeg har lammelser i venstre arm å bein, men når jeg bruker de så funker de, men det er litt rart! Er dette farlig??

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, det er litt tidlig å skrive dette i og med at det er lenge til, men da vet jeg det! I sommerferien til neste år, skal jeg til usa! Jeg gleder meg veldig, men siste jeg var i syden for 3 år siden var det skikkelig ekkelt å gå ut av flyet! Det føltes ut som jeg ikke fikk puste, det var kanskje på grunn av varmen! Er dette vanlig? Å noen ganger så føles det ut som jeg har lammelser i venstre arm å bein, men når jeg bruker de så funker de, men det er litt rart! Er dette farlig?? Er veldig redd for at det skal skje noe når jeg er der! I vertfall at jeg tenker sånn for jeg tror jeg får angstanfall å da er jeg vel redd for nesten alt av sykdom!! Hva kan forhindre dette?? Det skjer ofte hjemme også!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så heldig du er som skal få reise på ferie til USA, det blir sikkert en stor opplevelse. Du beskriver at du syntes det var ekkelt å gå ut av flyet da du var i Syden sist. Og det kan nok oppleves ubehagelig om du reiser fra norske temperaturer og kommer til et sted hvor det er veldig varmt. For å hjelpe på dette, er det lurt å ha en flaske vann tilgjengelig. Om du sjekker temperaturen dit du skal lande på forhånd, kan du også planlegge litt hvor mye klær du trenger å ha på deg. Om det er kjempevarmt, er det nok med en lett singlet og en lett jakke.
Du sier det føles som at du har lammelser i beina, men ikke når du bruker dem, og da kan du trygt ta det med ro og tenke at dette kommer av at du er litt spent og du kan forebygge denne følelsen ved at du rører på beina dine og reiser deg opp og går med jevne mellomrom siden det ikke er noe du merker når du er i bevegelse.

Det kan høres ut som du kan ha litt angst for mange ting og da kan det hjelpe deg å ha noen strategier; Å tenke at det er bare fantasien din som spiller deg et puss, at du trekker pusten dypt og puster langsomt ut, at du kan legge deg nedpå litt og bare slappe av.

for at du skal kunne føle deg trygg på turen, kan du også bestille en legetime før du skal reise og få en undersøkelse slik at du vet at det ikke er noe som feiler deg, det kan være betryggende for deg.

God tur og god jul!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise