Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg unngå fravær hvis jeg gjør lekser på ferie?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Pappa planlegger en tur til Brasil nå i påskeferien men avreise og ankomst går utover ca 5 dager av skolen. Har spurt læreren og fikk beskjed om at ferie ikke blir godkjent fravær om jeg søker permisjon, men at de heller ikke kan nekte meg og anbefalte meg å tenke nøye igjennom det og sjekke om det går over 10% i enkelte fag. Jeg går VG2. Greia er at det ikke er direkte ferie men for å besøke nær familie jeg ikke får sett så veldig ofte (4-5 år mellom hver mulighet). Jeg lurer derfor på om det går an å få s-fravær hvis jeg drar dit og studerer mens jeg er der, for eksempel at jeg gjør oppgaver osv som levers til datoer jeg har satt med skolen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet!

Du kan gjerne søke om organisert studiearbeid for (deler av) tiden du er borte på ferie. Hvis du får godkjent dette og gjør alt skolearbeidet, skal du ikke ha fravær. Sørg for å ha godkjenning klar på forhånd.

Hvis du ikke får godkjent dette, bør du revurdere reisedatoene dine slik at du har litt å gå på med fraværsgrensa. Det er så surt å måtte ta et helt år om igjen hvis du bryter fraværsgrensa i flere fag!

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise