Hopp til hovedinnholdet

Eg er på ferie i utlandet i ein mnd. Eg savner pappa, hunden min og alle vennene mine. Hvordan kan eg få tiden til å gå?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Eg er på ferie i utlandet i ein mnd pga at mamma har familie i utlandet. Det har gått 1 uke og eg begynner å få hjemlengsel. Eg savner pappa, hunden min og alle vennene mine. Hvordan kan eg få tiden til å gå?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det å være borte en måned fra de du er glad er for mange lenge, det er forståelig at du savner dem. Det å holde seg i aktivitet og oppleve nye ting hjelper ofte på å få tiden til å gå. Dersom det ikke er muligheter for at du kan komme deg på utflukter kan det å for eksempel trene hjelpe.

Det er kanskje viktig å snakke med moren din om at du trenger å finne på noe for at du ikke skal savne så mye. Det er ikke feil eller farlig å savne andre. Det betyr bare at du bryr deg mye om dem.

For noen er det å skrive en dagbok eller logg som kan hjelpe tiden til å gå. Er det mulig for deg å snakke med moren din om at til en annen gang så blir det lenge for deg å bli borte en måned.

Snakk med moren din om hvordan du har det.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise