Hopp til hovedinnholdet

Ha blitt tatt to ganger for ruskjøring, må jeg søke om visum til USA?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vle to ganger stoppet av polititet når jeg kjørte bil og testet for kjøring under påvirkning av thc. Det ble tatt spyttprøve, urin og blodprøve hvor dem fastslo at det var tilsvarende promille under 0.5 og jeg fikk kun forelegg begge gangene. Siste gangen var over et år siden. Mp jeg søke om visa eller kan jeg reise med esta søknad til usa?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Som norsk statsborger trenger du i utgangspunktet ikke visum for å kunne reise til USA. Da kan man, som du er inne på, søke gjennom ESTA. Hvis man er straffedømt eller tidligere arrestert, kan det være du likevel må søke om visum. Det fremgår på amerikanske myndigheters nettsider om innreise at, "Travelers with minor traffic offenses which did not result in an arrest and/or conviction for the offense may travel visa free, provided they are otherwise qualified."

Om det du har blitt straffet for regnes som slike mindre alvorlig trafikklovbrudd må du kontakte USAs ambassade for å få et sikkert svar på. 

Les mer i vedlagte artikkel. 

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise