Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil reise på tur slik jeg er lovet

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er en jente på 14 år som konfirmeres nå til våren! Mamma og pappa har sakt at jeg får en shoppingtur som en av gavene av dem til konfrimasjonen! jeg hadde veldig lyst til å dra så fort som mulig men de sa vi måtte reise etter sommeren! vi har bestilt sommerferie til hellas fordi meg og søsteren min hadde veldig lyst! mamma og de har sakt at vi må vente litt med å bestille denne tyren siden de måtte bestille en annen tur som mamma og pappa skal på sånn at vi vet kas helger som passer! mamma og de er ikke sånne foreldre som drar ofte på aleneturer men vi år er det et par de skal på, de skal på 3 min søster på 2! idag skulle jeg bare spørre om en liten ting ang turen og da sa de at den måtte de utsette til etter jul igjen, siden alt ble så dyrt! mamma har sakt at dette er mitt år der jeg skal få gjøre mye gøy! men nå skal alle i familien min mye gøy utenom meg :( jeg synest er så lei meg siden den er avlyst men igså for jeg får dårlig samvittighet ovenfor pappa og de! what to do?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når ting er vanskelig. Jeg forstår at du ønsker å reise på tur slik du er lovet. Jeg tenker at du og foreldrene dine ikke har snakket godt nok om premissene for denne turen. Det vil si at foreldrene dine kanskje tenker at det ikke gjør noe å utsette  turen litt, mens du på din side ønsker den fortest mulig. Derfor tenker jeg at du burde sette deg ned med foreldrene dine og ta en ordentlig prat der du sier konkret hva du har et ønske om slik at de vet dette og kan ta det med i planleggingen sin videre. Ofte handler det om kommunikasjon og det å være tydelig, og det skal ikke så mye til for å rette det opp. Kanskje dere kan finne en løsning som gjør det mulig å få til alle turene . Hvis ikke får du ihvertfall mer svar på når du kan forvente deg en tur. 

Lykke til.

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise