Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg når jeg skal fly alene?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 15 åring som skal fly med Norwegian fra Spania til Oslo i påske. Jeg skal reise uten assistanse og er litt nervøs fordi dette er den første gangen jeg kommer til å fly alene. Men da jeg kommer til flyplassen for å ta fly til Oslo, må jeg gjøre noe spesielt, eller er det bare å sjekke inn på en av automatene og gå rett til sikkerhets kontrollen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Når du kommer til flyplassen går du først bort til en automat for å sjekke inn. Da må du huske å ha referansenummeret til flybilletten din. Om du har med bagasje, er det også viktig å registrere dette på automaten, slik at du får en bagasjelapp. Automatene er heldigvis veldig brukervennlige:) Når du har sjekket inn og fått bagasjelappen din, fester du lappen på bagasjen din. Husk: du har god tid, så ikke stress med å sjekke inn. Les det som står på skjermen og gjerne dobbeltsjekk at du krysser av riktig.

Deretter går du bort til bagasjebåndet for å sende avgårde bagasjen din. Det er som oftest ikke ansatte i skranken når du leverer fra deg bagasjen. Det eneste du behøver å gjøre er å sette bagasjen på båndet og scanne bagasjelappen. Dersom det blir vanskelig eller du ikke får det til, må du gjerne spørre en ansatt. Det er alltid mange som jobber på en flyplass og alle er der for å hjelpe deg.

Ikke vær redd for å spørre om hjelp dersom du lurer på noe. Ingen spørsmål er for dumme:) Etter at du har sjekket inn bagasjen din, går du til sikkerhetskontrollen:) Det er heldigvis godt skiltet på de alle flyplasser, så om du blir usikker på hvor du skal gå, kan det være fint å se etter skilt eller en informasjonsskranke:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les dette før du skal ut og reise!

Jenter i London (colourbox.com)

Har du husket alt? Det er mye du bør tenkte på før du skal ut å reise. Les mer om hva du bør tenke på her!

Les mer

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise