Hopp til hovedinnholdet

Har så lyst til å dra på utveksling, men det blir for dyrt..

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Eg er en jente på 16 år, som går 1.vgs nå. I flere år har eg hatt lyst til å dra på utveksling til USA, men vi fant ut nå at det ble for dyrt, til tross for lånekassens stipend. så eg kan ikke dra på utveksling alikevel. Men så leser eg hele tiden på sosiale medier og hører om venner og bekjente som skal ut og dra på utveksling, og eg misunner de så uendelig mye. Eg får en sånn vond følelse i magen, fordi at eg har hatt så lyst til å dra utenlands...Ofte gråter eg meg til sengs på grunn av dette. Hvordan skal eg deale (forholde) meg til dette? Det gjør meg virkelig trist... Vær så snill og kom med noen gode råd! Eg trenger det virkelig...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager at jeg svarer så sent. 

Jeg skjønner godt at du syntes det er trist og dumt at det blir for dyrt å gjøre dette. Det å dra på utveksling kan nok være en veldig spennende og god opplevelse. Samtidig så er det slik at noen ganger så har man ikke mulighet til å gjøre akkurat det man vil, og det må man akseptere.

Jeg tenker at noe du også kan tenke på er at det i dag finnes utallige muligheter dersom man ønsker å reise å oppleve verden. Det finnes turer og opplegg både i forbindelse med studier og utenfor studier som er svær gode dersom man ønsker å lære seg nye språk eller kulturer. Kanskje kan det være et mål for deg å spare deg opp litt penger for å reise på en tur som passer deg når du er ferdig med videregående? Kanskje kan det være en god motivasjon og noe å se frem mot. Ellers har man også utveksling på høyskole/universitets nivå. Dette vil nok også ofte koste en del, men kanskje er den økonomiske situasjonen annerledes da, eller du har hatt mulighet til å planlegge og spare? 

Jeg tenker at det finnes mange mulighet og at du fremdeles er ung. Prøv heller å se på det som en motivasjon til å i fremtiden få til en tur du kunne tenke deg. Jeg legger med gode artikler om flere forskjellige typer reiser som du kan lese om. Håper du finner ut av det!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du ut i verden?

Jente planlegger reise (colourbox.com)

Studier, jobb eller frivillig arbeid i utlandet gir deg minner for livet og erfaringer du ikke finner hjemme.

Les mer

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer

Alt du må vite om interrail

Tog som går gjennom grønt landskap (Foto: Colourbox.com)

Sommeren er høytidssesong for interrailere. Nye mennesker, store inntrykk og minner for livet gjør det verdt å drasse på tunge ryggsekker og slite gamle togseter i timevis.

Les mer

Slik får du mest ut av ditt utvekslingsopphold!

Karlsruhe (FOTO: Jochen Mattern)

Sindre Lindheim-Minde er Erasmus-student i Tyskland. Til daglig studerer han bygg- og miljøteknikk ved NTNU i Trondheim. Dette semesteret utveksler han til anerkjente Karlsruher Institut für Technologie, bedre kjent som KIT.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise