Hopp til hovedinnholdet

Foreldres tillatelse til å reise til utlandet

Gutt 17 år
 

Spørsmål

hei jeg skal snart til utlandet og jeg får lov til av foreldrene mine og dra men jeg trenger et samtykkeskjerma hvor kan jeg skaffe det skal fly med ryanair. men ryanair har ikke sånn samtykkeskjerma men må jeg ha det får og reise ut av landet og komme inn der jeg skal

Besvart 05.11.2018 12:13
 

Svar
Hei

Før du er 18 år kan du ikke reise alene til utlandet uten at foreldrene dine tillater det. Flyselskaper og hoteller har egne regler om passasjerer som ikke er 18 år.

Noen krever tillatelse fra foreldrene. Det kan komme an på hvilket flyselskap du skal fly med, og kanskje hvilket land du vil reise til. Hvis du ikke har tillatelse, kan du bli nektet å gå ombord i flyet. Jeg vil anbefale deg å kontakte Ryanair og spørre hvordan du må dokumentere at foreldrene dine tillater at du reiser alene til utlandet.

Eventuelt bør du også sjekke med f.eks. ambassaden til det landet du skal besøke, om du trenger noen spesiell tillatelse fra foreldrene dine for å komme inn i landet.

Det samme gjelder hvis du skal bo på hotell. Noen hotell krever at du legger frem dokumentasjon på at foreldrene dine tillater at du bor på hotellet, så det kan være greit å sjekke dette på forhånd. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise