Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å reise uten foreldrene mine, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har blitt bedt med på ferie med onkelen, tanten og søskenbarna mine. I en uke til syden. Jeg er veldig glad i dem og jeg liker å være med dem. Jeg har veldig lyst, men jeg har og ikke lyst. Dette er fordi jeg har flere alergier, for eksempel egg og peanutter, jeg er veldig redd for å få i meg dette, og er veldig nøye når jeg er på resturanger. Jeg tror heller ikke jeg klarer å være så lenge borte fra foreldrene mine. Jeg er på em måte litt redd for hva som kan skje når de ikke er dær. Jeg er nemlig ikke en slik persom som bare hopper uti ting. Jeg er den personen som er litt redd. Og jeg vet ikke om jeg er klar for dette. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 29.11.2018 05:48
 

Svar
Hei Jente 14år!

Så fint at du skriver til oss i ung.no når du lurer på noe! Jeg skal prøve å hjelpe deg så godt jeg kan, for jeg skjønner at dette er utfordrende.

Det å reise uten foreldre kan være fryktelig skummelt og når turen går til syden så skjønner jeg at du kan tvile på om du føler deg klar. Men det er helt greit, det er helt normalt å ikke være sikker på om du er klar for å ta fatt på en slik utfordring. For meg så høres det ut som om du har lyst til å dra, men at du er redd for at noe kan skje når foreldrene dine er langt unna. Du kan for eksempel lage en liste med grunner for og i mot at du har lyst til å dra. Kanskje du da får et klarere bilde over om dette er noe du virkelig har lyst til eller ikke? Du kan også bruke denne listen til å ha en samtale med foreldrene dine, du kan si at du er redd for hva som kan skje med allergiene dine og at de er så langt unna. Sammen kan dere diskutere hva dere tror er en god løsning.

En annen ide kan være å ha en møte med både foreldrene dine og onkelen og tanten din, hvor dere snakker om hva som må gjøres dersom noe skulle skje og at du for eksempel kan skype foreldrene dine hver dag. Jeg er ganske sikker på at onkelen og tanten din ikke har noe i mot å finne restauranter som tar hensyn til allergiene dine, de har jo tross alt invitert deg med fordi de vil ha med niesen sin på en koselig tur! Et ordtak sier at en gang må være den første for alt, og jeg tror at med god planlegging så kan en slik ferie være veldig koselig! Men dersom du finner ut at du ikke har lyst til å dra fordi du ikke føler deg klar, så er det helt greit. Dersom du forklarer situasjonen til onkelen, tanten og søskenbarna dine så er jeg sikker på at de vil prøve å forstå.

Vedlagt ligger det noen relatere artikler jeg håper kan hjelpe deg! Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les dette før du skal ut og reise!

Jenter i London (colourbox.com)

Har du husket alt? Det er mye du bør tenkte på før du skal ut å reise. Les mer om hva du bør tenke på her!

Les mer

Tips til deg som skal reise med vennegjengen

Ungdommer som løper ut i havet (foto: colourbox.com)

Skal du reise på pakketur på egenhånd? Her finner du gode råd du kan ha glede av før, under og etter turen din.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise