Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått forelegg for tyveri. Må jeg søke visum for å reise til USA?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, tenker å reise til USA en dag. Jeg har fått et forelegg for § 321. Tyveri. Kan jeg søke esta. Ser det ene spørsmålet på esta søknaden sier følgende HAVE YOU EVER BEEN ARRESTED OR CONVICTED FOR A CRIME THAT RESULTED IN SERIOUS DAMAGE TO PROPERTY, OR SERIOUS HARM TO ANOTHER PERSON OR GOVERNMENT AUTHORITY? (kan jeg trykke ja eller nei), er snakk om et gavekort. Eller må jeg søke visum når den dag kommer?

Besvart 12.01.2019 18:37
 

Svar
Hei

Du sier at du har fått et forelegg for brudd på straffelovens § 321 som handler om tyveri. Det korte svaret på spørsmålet ditt er at det kan hende du må søke om visum.

I utgangspunktet trenger ikke nordmenn som skal reise til USA å søke om visum, fordi de omfattes av Visa Waiver programmet. Dette innebærer at man fyller ut skjemaet som du spør om. Hvis man har blitt siktet eller dømt for et kriminelt forhold kan man imidlertid bli nødt til å søke om visum for innreise til USA.

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med den amerikanske ambassaden for å få veiledning i hva du skal krysse av på i esta-søknaden. Da er du sikker på at du gjør det riktig, og slipper å reise til USA uten å slippe inn der.

Lykke til!

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise