Hopp til hovedinnholdet

Kan dere komme med tips om sommer tilbud for unge i utlandet?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om dere har en liste eller en nettside hvor man kan se forskjellige sommertilbud for folk på min alder og opp? Jeg er 19(snart 20), går fortsatt på vgs, men er aldri ut av døra. Jeg har ME, og den eneste tiden jeg er «frisk» er i sommerferien. Men nå har jeg ingen venner igjen og jeg har ikke et liv lenger, og jeg er helt desperat etter å komme meg ut døra og møte mennesker. Jeg har minst ett år til på skolen, og jeg trenger hvertfall en bra sommer. Derfor lurer jeg på om dere har noen forslag til noe jeg kan gjøre i sommer uten vgs, uten at det bare er masse 16-åringer. Helst reise et sted. Feks frivilligarbeid (uten de enorme summene), eller en slags utenlands sommerskole? Jeg vil gjerne til utlandet med andre internasjonale. Ikke vær redd for at jeg blir sliten pga ME-en da den er «direkte» knyttet til skolen. De viktigste kriteriene er: utlandet, folk på min alder, og gjerne en form for fellesskap. Vær så snill hjelp, jeg er helt desperat!

Besvart 18.01.2019 15:09
 

Svar
Hei, og tak for at du skriver til ung.no!
 

Så flott at du ønsker å fylle sommeren din med noe meningsfullt. Det er ikke lett å ha en kronisk sykdom som ME. Mange som deg opplever at venner med tiden forsvinner når man selv ikke kan delta på lik linje som tidligere. 

HER kan du lete blant norske organisasjoner som tilbyr frivillig arbeid i utlandet. Vi har laget en oversikt over hva det koster, hvilke aldersgrupper, hvor de reiser osv. Kanskje du finner noe for deg her?

 

Et annet tips kan være å kontakte organisasjoner i Norge som har egne ungdomsavdelinger. Der kan det kanskje være mulig å bidra frivillig, enten i Norge eller ved å bli med på leir eller andre opplegg de kan ha i utlandet. Kontakt for eksempel:

Røde kors ungdom

PRESS - Redd barna ungdom

Changemaker

Attac

Spire - utviklingsfondets ungdomsorganisasjon

Du skriver at du har ME. Hva med å sjekke ut om ME foreningen har noe tilbud til deg? Det finnes også andre tilbud for ungdom med funksjonsnedsettelser som for eksempel Cato-senteret i Son. Dette kan du spørre fastlegen din mer om.

 

Håper noe av dette kan være til nytte :)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise