Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å ikke ha vært i utlandet?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg har aldri vært i utlandet (bare sverige, dannmark og finnland) og vil gjerne det, men mamma har ikke råd tror jeg, for da må hun ta med alle. Er det normalt å ikke ha vært i utlandet? Og jeg lurte også på hva gjennomsnitts lønnen i norge er.

Besvart 16.01.2019 15:42
 

Svar
Hei

Jeg vil si at du har vært i utlandet når du har vært i Sverige, Danmark og Finland. Det finnes mange i Norge som ikke har vært i så mange land som du. Du har kanskje sett at det går en serie på TV for tiden om personer som drar på sin første ferie? Disse personene har aldri vært utenfor Norges grenser.

Du tenker kanskje på land i syden som utlandet. Mange drar til sol og varme i land som Spania, Italia, Tyrkia og lignende. Det koster mye hvis man skal reise med en stor familie. Jeg er likevel sikker på at du etter hvert får muligheten til å reise til et land utenfor Skandinavia. Kan det være mulig for deg å finne en jobb ved siden av skolen? Kanskje du kan sette opp en lapp i nabolaget der du tilbyr å passe barn eller lufte hunder eller hjelpe til med snømåking, rydding eller vasking? Kanskje kan du spare opp penger til en språkreise? Dette er reiser for ungdom for å lære språk og oppleve nye land sammen med andre ungdommer.

Når det gjelder gjennomsnittslønn er det veldig vanskelig å si. Det finnes noen få i dette landet som tjener ekstremt mye og som er veldig rike. Det er vanligere å se på gjennomsnittslønn for ulike yrker. Gjennomsnittslønnen for en sykepleier er for eksempel kr 43 160 per måned før skatt. Dersom du googler "gjennomsnittslønn i Norge" vil du kunne finne oversikt over gjennomsnittslønninger i ulike yrker.

Lykke til!

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise