Hopp til hovedinnholdet

Skal ha mensen den uka jeg er på skiferie.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Har et lite dilemma. Skal på skiferie med familien min. Skal dele rom med 4 gutter og 1 jente. Vi kjenner hverandre godt men en liten tilg jeg beskymrer meg for er at jeg skal ha mensen den uka og er litt stressa over det at jeg skal dele bad med gutter. Tenker på at jeg ikke få skiftet bind og tampong når jeg må ogsånt. Tips til det?

Besvart 25.01.2019 21:40
 

Svar
Hei

Jeg forstår din bekymring, men dette kommer til å gå helt fint. Selv om dere må dele badet, så får du tilgang til badet når du trenger det.

Gutter bruker mye kortere tid på badet enn jenter, sånn sett er det jo egentlig en fordel at det er mange gutter som er med.

Ta den tiden du trenger når du er på badet for å skifte tampong og bind. Om du er redd for at andre kan oppdage at du har mensen, kan det være et tips å bruke hundebæsjeposer til å pakke brukte bind/tamponger i, når de kastes i søppelet.

Ønsker deg lykke til og en riktig god ferie!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Alt om bind, tampong og menskopp

Tampong (colourbox.com)

Lurer du på hva du skal bruke og hvordan du skal bruke det? Her finner du nyttige råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise