Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei :D Jeg skal til Libanon om en uke, og i det siste har jeg fått skikkelig flyskrekk! Jeg har ikke reist med fly på mange år. Jeg er også begymret i og med at vi må reise med et franskt flyselskap som hadde en skikkelig alvorlig flystyrt som alle utenom 1 omkom. I tillegg skal vi reise med et Midtøst-selskap. Jeg er KJEMPEREDD og jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg :S -Martine
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Høres spennende ut å dra til Libanon! Synd at det at du er redd for å fly kanskje ødelegger litt av gleden. Jeg kan godt forstå at du synes det kan være skummelt, spesielt om du fulgte med på nyhetene da denne ulykken skjedde i sommer. Kanskje har du ikke kjent frykt for å fly før, men kjenner at denne hendelsen gjør deg nervøs. Litt fakta kan kanskje hjelpe til med hvordan du forholder deg til flyturen. Dette er noen ting du kan si til deg selv når du blir redd: Statistisk sett er det tryggere å fly enn å kjøre bil (færre personer er involvert i uykker som reiser med fly enn som reiser med bil). Du kan også tenke på at det sikkert nettopp det flyselskapet som har hatt en ulykke som er ekstra påpasselig med sikkerthetsrutinene, for å gjenskape tillit hos passasjerene sine. I tillegg så har alle flyselskap faste og gode rutiner på sikkerhet – slik at alle som reiser skal føle seg trygge. Jeg har også lagt ved en lenke til en artikkel om flyskrekk under dette svaret.

Om du fortsatt opplever det veldig skummelt å fly, syns jeg du skal ta dette opp med den eller de som skal fly sammen med deg – slik at dere kan snakke om dette på forhånd. Dine foreldre kan kanskje også ta kontakt med flyselskapet. Det kan hende at de har noen rutiner for å hjelpe passasjerer med flyskrekk. Om det likevel er uholdbart for deg kan man bestille en time hos fastlegen sin for råd. Lykke til og god reise!


Hilsen
Psykologen / ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Redd for å fly?

Fly (colourbox.com)

Ung.no gir deg tips om en bedre flytur, og avkrefter myter om flysikkerhet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise


Quiz: Den store snustesten

Påvirker snus tannhelsen på noen måte?