Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal til USA i sommer og har alltid hatt flyskrekk.

Gutt 16 år
 

Spørsmål
Hei Jeg skal til USA i sommer og har alltid hatt flyskrekk. Jeg var i Tyrkia i sommer, å var redd hele turen. Jeg skal til LA å det er ganske lang tur fra Amsterdam. Og jeg spesielt redd for fly og båt pga. at vist jeg skulle dø, ville det blitt en lang og smertefull død og jeg er redd fo å dø, liker ikke tanken på det... Jeg prøvte å tenke på at jeg kjenner mange som har reist rundt i USA, alt har godt helt fint, etter det jeg vet så hadde det ikke vært noe terror fra Amsterdam til USA. Faktisk så greide jeg å roe meg ned, ikke være så redd å planlangt at jeg kunne se filmer på iPhonen og eventuellt på fly TVen ;) Men etter 1.juledag da det terror forsøket hendte fra Amersterdam til Detroit ble jeg redd igjen, siden nå vet jeg at det kan være folk som kan komme gjennom sikkerhets kontrollen. Jeg er desverre redd for voksne muslimer nå, kun på grunn av noen få der nede tror at religionen sier at det ikke er galt osv... Det andre som er dumt med dette er de uskyldige muslimene er i Norge som kan bli mobbet for dette. Det er veldig trist hvordan de ødlegger for oss andre :(
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Det er veldig vondt å ha angst for ting. Det er dessverre mange som er redd for å fly. Og når det er fokus på terrorsituasjoner forværrer det seg for mange. Men det eneste vi vet, er at det ikke blir værre av å tvinge seg til å fly, snarere tvert om.

Det finnes kurs for de som er flyavhengige, og mange har god effekt. Vi kan dessverre ikke anbefale noen, men sjekk ut på nettet og hør i nærmiljøet ditt om noen kjenner til gode kurs som har hatt god effekt for andre. Det kan være verdt å prøve.

Les også gjennom artikkelen jeg legger ved under, jeg vet at den har hatt positiv effekt på andre som er redd ofr å fly.

Lykke, lykke til!!


Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Redd for å fly?

Fly (colourbox.com)

Ung.no gir deg tips om en bedre flytur, og avkrefter myter om flysikkerhet.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise


Quiz: Hva vet du om mat og kosthold?

Kan du spise mat som har gått ut på dato?