Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer med bagasjen når man bytter fly?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 15 år som skal (veldig stor sjanse; har ikke bestilt ennå) på en språkreise sommeren 2010, til Tyskland. Men jeg skal ikke til en stor by (som Berlin, München eller Frankfurt), men til en landsby UTENFOR en større by. Hvis jeg drar til Elze, eller utenfor. Det jeg lurer på er: Hvordan er prosessen ved å bytte fly? Jeg har ikke funnet ut hvilke fly jeg må ta for å komme meg dit, men jeg må sikkert gjennom Berlin til Hannover, for å så ta bus til byen. Hvis man har bagasje som man ikke kan ta med seg på flyet; hvor blir det av deT? Hva skjer hvis man mister noe bagasje? Håper på svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Å bytte fly går greit og er ganske vanlig. På flyplassen du skal bytte fly, går du til stedet (kalt "gaten") hvor neste fly går fra. Se informasjon på store skjermer eller spør noen.

 

Bagasjen blir med helt frem til siste destinasjon. Bagasjen din blir merket i Norge med beskjed om at den også skal bytte fly. Dette skjer uten at du trenger å gjøre noe.

 

Hvis du mister bagasje, må du si ifra til flyselskapet. Som oftest vil du få den i løpet av et par dager. Tap av bagasje skjer ikke så ofte.


Vennlig hilsen

www.eurodesk.no

på vegne av ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise


Quiz: Hva vet du om diskriminering?

Hva står LLH for?