Hopp til hovedinnholdet
Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har lyst og 2 venner har lyst å reise til Oslo og bo på hotell en dag uten foreldre. Hvis foreldrene mine hadde sagt ja hadde det vært noen lover som sier imot det eller ville barnevernet kontakter foreldrene våre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
HeiRent lovlig sett er det ikke noe som tilsier at du ikke kan reise til Oslo uten foresatte, selv om du er under 18 år. Det er derfor foreldrene dine som har den endelige bestemmelsesretten her.

 

Barnevernet vil ikke uten videre blande seg inn i om du reiser til Oslo uten foreldrene dine, med mindre du for eksempel reiser uten at noen vet om det og foreldrene melder deg savnet. Barnevernet kan også bli varslet dersom du skulle bli innblandet i noe kriminelt.

 

Til slutt vil jeg nevne at mange hoteller opererer med en aldersgrense på 18 år. Det er derfor lurt å kontakte det enkelte hotellet (ringe hotellet i forkant eller sjekke med hjemmesiden til hotellet/kjeden) og sjekke hvilke regler de har der. Hotellene vil kreve en eller annen form for legitimasjon når du sjekker inn.

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise


Quiz: Hva vet du om noveller?

Dette er viktig i en novelle...