Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe frivllig i utlandet når jeg er under 18 år?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som er 13 år, og fyller 14 i februar. Jeg har lyst til å oppleve verden! Skape minner som jeg kommer til å huske leeeenge! Det jeg tenkte da, var språkreise - men det koster jo opptill 30 000! Det har jeg rett og slett ikke råd til, derfor lurte jeg på om det var noe annet jeg kunne ha prøvd ut? Trenger jo penger til å dra på språkreise, så lurte på om det er noe jobb i utlandet for en som er så ung? Eller noe frivilige orginisasjoner der man reiser rund i verden for å hjelpe andre? Det jeg ønsker meg er en god ferie, men for å få det trenger jeg penger (jobb). Så hvorfor ikke slå sammen det = JOBB I UTLANDET? Jeg er veldig desperat, så hjelp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Hei
De aller fleste opplegg for frivillig arbeid  i utlandet krever at man er over 18 år.
Ta kontakt med de organisasjonene som du synes virker interessante, og spør om de har noe tilbud til deg som er under 18 år.
Et annet tips kan være å kontakte organisasjoner i Norge som har egne ungdomsavdelinger. Der finnes det mange aktiviteter man kan være med på. Kanskje er det også muligheter til å bidra frivillig, enten i Norge eller ved å bli med på leir eller andre opplegg de har i utlandet. Kontakt for eksempel:
Røde kors ungdom
PRESS - Redd barna ungdom Changemaker
Attac
Spire - utviklingsfondets ungdomsorganisasjon
Vennlig hilsen

www.eurodesk.no

på vegne av ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise