Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye penger trenger vi for å reise i Asia?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Vi er to jenter på 19 og 20 år som har tenkt på å få til en to måneders rundreise i Asia. Vi tenker da å besøke Hong Kong, Krabi, Singapore, Maldivene og New Delhi. Hvor mye penger må vi regne med å bruke hver på overnatting, mat og lommepenger? Og har dere noen tips å komme med? Vennlig hilsen to reiseklare jenter :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det høres ut som en spennende reise dere planlegger!

 

Du kan lese masse nyttig om å reise utenlands på www.ung.no/reise

 

Dere bør sette opp et budsjett over forventede reiseutgifter:

 

- Flytur

Tipper dere bestiller en jorda-rundt-flyreise. Sjekk prisen med et reiseselskap, f.eks Kilroy.

 

- Forsikring

Det er viktig å ha forsikring når dere er på reise. Sjekk ut ulike priser. Europeiske reiseforsikring er verdt å ta en titt på. Legger også ved en artikkel under svaret om forsikring på utenlandsreiser.

 

- Overnatting
Dette avhenger av hvilken standard dere krever. Du kan få veldig billige overnattinger de fleste steder i landene dere viser til. Sjekk eksempler på LonelyPlanet.com eller tilsvarende reisenettsteder. Du kommer veldig langt med 100/ dagen pp. Søk tips fra andre reisende eller fra noen som har vært på en tilsvarende reise, detre får garantert mange tips og råd.

 

- Mat

Det er lurt å lage litt mat selv og det er mulig å spise billig i alle disse landene. Her må dere bare prioritere. Tipper det holder med 50,-  pr. dag + eventuelt noe ekstra. til sosiale sammenhenger.

 

- Fornøyelser/turer, moro og sosialt

Det er moro å gjøre noe og så se det som er spesielt på stedene dere reiser til. Sett av litt ekstra til utflykter og annen sightseeing. Sjekk gjerne stedene dere skal reise til først, så vet dere hva som kan være aktuelt å oppsøke. 

 

- Diverse

Det kommer alltid noen ekstrautgifter når man er på reise. Sats på å ha noe ekstra på konto, så slipper du å komme i en situasjon der du må spørre noen hjemme eller låne penger for å komme deg hjem.

 

En slik reise er også en læring i å forvalte penger.  For mange som reiser går det sport i å bruke minst mulig penger. Dere vil garantert lære masse, oppleve masse og ha flotte uker eller måneder på tur.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Råd ved bestilling av reiser på nett

Bestiller på nett (colourbox.com)

Skal du ut å reise og lurer på hva du bør huske på? Vi har samlet de viktigste rådene her.

Les mer

Vil du ut i verden?

Jente planlegger reise (colourbox.com)

Studier, jobb eller frivillig arbeid i utlandet gir deg minner for livet og erfaringer du ikke finner hjemme.

Les mer

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise