Hopp til hovedinnholdet

hva er lov å ha med på fly?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hva er lov å ha med på et fly? å hva er ikke lov å ha med på fly? er det kontakter på fly for å lade mobil? kan man ha med mat å drikke på flye? mp3? mobil? medisiner? kamerea? sminke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er lett å starte med det som ikke er lov å ha med på fly:

Det er forbudt å ta med flytende væsker i håndbagasjen på flyet.
Flytende væske omfatter vann, brus, gele, lipgloss, deodoranter, parfyme, barberskum, hårgele, sjampo, solkremer, tannpasta og lignende. Om du likevel ønsker å ta med for eksempel toalettsaker i håndbagasjen må artiklene pakkes i en lukkbar, gjennomsiktlig plastpose som maksimalt rommer en liter.

 

I tillegg til posen med toalettartikler kan du ta med medisiner og helsekostprodukter som du kan sannsynliggjøre er nødvendig for reisen.

 

Vurder nøye om du kan plassere det du trenger av flytende væsker i håndbagasjen, dersom du også reiser med innsjekket bagasje.


Du kan ikke ha med spisse gjenstander av metall;  saks, kniv eller lignende. Det kan også inkludere vinopptrekker av metall.

Du kan ta med mobiltelefon, men på de fleste flyselskaper må du skru mobilen helt av eller alternativt ha på i flymodus.

 

Det samme gjelder PC og lignende. Det er viktig å ikke ha på ekektroniske apparater når flyet går opp eller ned. Respekter dette.

 

Drikke du får kjøpt etter at du har sjekket inn og vist bagasjen din, kan du ta med deg på flyet. Ulike flyselskaper har ulik praksis i forhold til det å spise og drikke medbragt, da de tjener penger på det de selger og at de ikke ønsker søppel og smuler og søl etter andres medbragte mat og drikke. Det er veldig sjelden det er akseptert å ha med egen alkohol til å nyte på flyreisen.

 

Kamera kan du ta med, og du kan ta bilder på flytyuren.


Les mer på ung.no/reise

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer

Råd ved bestilling av reiser på nett

Bestiller på nett (colourbox.com)

Skal du ut å reise og lurer på hva du bør huske på? Vi har samlet de viktigste rådene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise