Hopp til hovedinnholdet

Gutt på 20 år som har hatt veldig lyst til å reise til Los Angeles lenge

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en gutt på 20 år som har hatt veldig lyst til å reise til Los Angeles lenge. Nå har jeg arbeidet i noen år og har spart meg opp penger til en tur, men trenger litt hjelp ang. generelle råd når det kommer til utenlandsreiser og USA. Har nemlig aldri reist på egen utenlandstur før, kun klasseturer. Så trenger derfor litt starthjelp. Hva er det jeg må tenke på når jeg skal reise til Los Angeles? Da tenker jeg på alt fra flybilletter, hotel, vaksiner(?), generelt opphold, leiebil osv? Har Googlet og sett litt hva andre tenker om stedet og hører nesten bare positive ting. Har lyst til å være der i alle fall to uker, helst tre. Penger er som sagt ikke et problem, jeg må bare ha litt hjelp på forhånd hvordan jeg skal gjennomføre det. Dette er jo tenkt som en sightseeing-ferie og kanskje litt shopping. Er i tillegg veldig glad i filmer og tv-serier og det er jo i LA stjernene holder til. Har i tillegg kanskje tenkt å dra med meg min forlovede som en overraskelse, men da trenger jeg som sagt hjelp med å arrangere det hele. Håper dere kan fortelle meg litt om hva man bør og bør ikke gjøre, hva som er lurt å tenke på osv. Generelt alt jeg trenger for å få en minneverdig og kjempeflott tur til Los Angeles og Hollywood! Mvh Reiselysten gutt 20

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Så spennende med å endelig kunne jobbe for å gjennomføre en lenge ønsket reise.

 

Vi har dessverre ikke mulighet til å legge opp en reise for deg, for vi er en offentlig informasjonskanal og har ikke den spesifikke kunnskapen om verden som du er ute etter, men jeg kan gi deg noen tips på veien :)

 

Du spør om hva du skal tenke på når du skal reise til Los Angeles.

 

Start med når du ønsker å reise. Så kan du sjekke på nettet, kanskje på finn.no/reise, hva som finnes av flyreiser i den perioden. Du må nok regne med mellomlandinger, her er det viktig å vurdere antall mellomlandinger og lengde på stopp mellom flyturene. For det er kjedelig å ha for lan tid på flyplassene om du ikke må. Du vil også se at prisen varierer en del, det vil den også gjøre fra dag til dag. 

 

Du må tenke på hvor du vil bo. Det er lurt å lese på nettet, reisetips LA, travelguide LA og så videre. Du finner MASSE informasjon. Kanskje du kan sjekke ut en Lonely Planet-bok når du er i en bokhandel neste gang, eller en av de andre reisebøkene. For det finnes mange, gode reisebøker å velge blant. Der finner du blant annet forslag til bosteder og steder du bør oppsøke. Du kan også sjekke med hostelworld eller andre nettsteder som har samlet rimelige overnattingssteder om du tenker på pris.

 

Jeg kjenner ikke til  at det er nødvendig med vaksine før USA-reise. DU kan imidlertid sjekke mer om dette OG om visa med mer som du trenger til USA på landsider.no/ 

 

Vi kjenner ikke til leiebil-markedet, men søk på car rent på nettet, så får du garantert mange alternativer. Husk bare å være klar over at det kan være risiko å betale for en vare på nett. Vi har dessverre ingen total oversikt over hvilke tjenester som er helt sikre, men legger ved en artikkel om å handle på nett som du kan sjekke ut.

 

Legger ved en artikkel om forsikring på utenlandsreise, for det er viktig å ha. Husk også å sjekke hva som kreves av forsikring ved bil-leie, det varierer visstnok en del og kan påvirke leieprisen. Billigst er kanskje ikke alltid best.

 

Kanskje du kan få til en sightseeing mellom kjendis-husene, sammen med shopping, sightseeing og fine matopplevelser.

 

Lykke til med reisen og forberedelsene!

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise