Hopp til hovedinnholdet

Bot for oppbevaring av narkotika - kan jeg reise til USA?

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei jeg skal reise til usa i august eller det er planene men jeg har fått en bot av politet jeg lurer på om dette kan hindre meg i å slippe inn i usa. dette gjelder nemlig en bot som jeg fikk fordi det var narkotika i hjemmmet mitt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Vanligvis trenger ikke norske statsborgere som skal være i USA i mindre enn 90 dager å søke om visum før man reiser. Dette fordi norske statsborgere omfattes av det såkalte Visa Waiver programmet som kort sagt går ut på at man fyller ut ESTA-registreringsskjemaet på internett før man reiser.

 

Hvis man har blitt siktet eller dømt for en forbrytelse kan det være at man blir nødt til å søke om visum til USA. Oppbevaring av narkotika er ulovlig etter straffeloven § 162. Denne bestemmelsen står i straffelovens annen del, og det betyr at det å oppbevare narkotika er ansett som en forbrytelse. Det innebærer at det at du har fått en bot for oppbevaring av narkotika kan få konsekvenser for om du får reise til USA.

 

Jeg vil anbefale deg å kontakte den amerikanske ambassaden for å høre med dem om du må søke om visum før du reiser. Du kan lese mer om søknad om visum på den amerikanske ambassadens nettsider.

 

Se også på ung.no/lovbrudd om det å reise til USA hvis du har noe på politiattesten.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise