Hopp til hovedinnholdet

Planlegger ferie med kjæresten til sommeren og trenger tips.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg og kjæresten min planlegger å ta en sydenferie til sommeren. Begge to studerer og har dermed ikke så masse penger fåreløpig, men med litt sparing og hjelp av foreldre går det nok. Vi er veldig usikre på hvor og når det er smartest å bestille tur. I og med at denne planen egentlig har komt opp nå i det siste har vi ikke bestilt noe enda. Vi er ikke så kresne på hvor vi skal reise, men sol og bading er poenget. Vi trenger bo rimelig og greit, men ikke i noen storby hvor det er dyrt å leve i. Den aktuelle tidsperioden er fra slutten av juli til midten av august. Vi er usikre på om vi skal bestille så fort som mulig, eller om det er lurest å ta en slags "hopp på tur" senere. Har du noen tips til dette? Eventuelt om det er best å kjøpe fly/hotell for seg, eller samlet? Sist men ikke minst, vet du om noen spesifike flyselskap eller reiseselskap som leverer billige priser, som man likevell kan stole på? (konkurs, seriøse firmaer osv). Vi håper vikelig at denne turen ikke bare blir med tanken, men at vi får gjennomført det. Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

SÅ spennende å skulle reise på tur med kjæresten!

ung.no har ingen reiseplanlegger, men kan gi deg noen korte råd på veien, slik at dere kan komme videre i prosessen.

 

Først kan det er være en ide at dere skriver ned rammer for ferien:

  • Kostnad (totalt hvor mye penger dere vil bruke på ferien)
  • Tidspunkt dere kan reise
  • Lengde på ferien

Det er lurt å snakke med noen om deres reise-erfaringer, det er garantert mange rundt dere som har reist og erfart. Slik kan dere høre hva som virker fristende og hva dere ikke kan tenke dere.

 

Oftest er det slik at kortere flyreise er billigere. Så da kan det være en ide å avgrense til Europa for denne reisen?

Du skriver at dere vurderer å reise i juli eller i midten av august, og dette er en periode der det er vanskelig å finne rimelige pakkereiser. Slik kan dere vurdere å bestille fly og hotell/hostel hver for seg i denne perioden. I så fall vil jeg anbefale å bestille billetter så raskt som mulig. det er oftest enklere å finne rimeligere overnattingssteder enn flybilletter.

 

Dersom dere kan reise utenom sesongen, før eller etter skolestart, kan det være en ide å kaste seg på en hoppe på-tur.   Det er ofte billigst kort tid før selve avreisen, og billigst før og etter skoleferiene, og da mener jeg billigere enn om du skal bestille fly og hotell hver for seg.  Da vil du ikke alltid kunne bestemme hvilket hotell du blir boende på, men det er ofte mulig å bestemme om du skal ha basseng eller om du vil være tilknyttet strand.

 

Norwegian og Ryanair er blant flere flyselskaper som tilbyr billige flyturer. Men ombooking kan skje og vi kan ikke garantere for deres oppfølging ved eventuelle endringer eller annet. Men så lenge dere bestiller med kredittkort skal dere som oftest få inkludert reiseforsikring som i en del tilfeller kan dekke reelle utgifter knyttet til slikt.

 

Snakk med foreldre eller andre om reiseforsikring på ferien, det anbefales!

 

Lykke til og god tur!

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Råd ved bestilling av reiser på nett

Bestiller på nett (colourbox.com)

Skal du ut å reise og lurer på hva du bør huske på? Vi har samlet de viktigste rådene her.

Les mer

Tips til deg som skal reise med vennegjengen

Ungdommer som løper ut i havet (foto: colourbox.com)

Skal du reise på pakketur på egenhånd? Her finner du gode råd du kan ha glede av før, under og etter turen din.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise