Hopp til hovedinnholdet

J 14-15. Jeg vil reise alene til Australia.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei!! Jeg har skrekkelig lyst til å reise på ferie alene til Australia. Og jeg lurte på om jeg kan gjøre det hvis jeg får lov av foreldrene mine, selv om jeg bare er 14 år (blir 15 i november). Jeg har tenkt til å betale for flybiletter og hotell selv hvis jeg får lov å reise, og kanskje få litt penger til mat og transport. Jeg er en veldig selvstendig og praktisk type! Hvertfall mye mer enn andre på min alder. Jeg har måttet ordne med lekser, skolemat, transport og lignende siden jeg var ni/ti år. Jeg har ofte vært barnevakt for lillebroren min siden jeg var sju/åtte (gikk i tredje klasse), så jeg har lært en hel del om ansvar. Problemet mitt er at jeg har veldig strenge foreldre, hehe. Jeg får ikke lov til å gjøre lekser eller lignende etter kl. 22.00, selv om jeg får anmerkninger hvis jeg ikke gjør det. Det jeg lurte på er om dette er realistisk på noen måte. Jeg har veldig lyst til å dra til Australia, men etter lang erfaring med familie-turer er ikke det noe jeg er særlig interessert i. Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei, og takk for spørsmålet ditt


Jeg forstår det slik at du har lyst til å reise til Australia på ferie alene, og at du spør om det er mulig for deg å reise OM du får lov av foreldrene dine. Du skriver at du er veldig selvstendig og at du kan betale selv.

 

Du skriver ikke hva du tenker at du skal gjøre i Australia, hvor lenge du skal være der, hvor mye du tenker at det kan koste eller hvorfor du ønsker å reise til nettopp Australia. 

 

Det er spennende å reise, og mange har mye glede over planlegging og selve reisen. Imidlertid tenker jeg at det er veldig tidlig å reise alene når du er 15 år. Når man er 14-15 år  kan man for eksempel ikke formelt bestemme over egne midler (penger), skrive under kontrakter alene osv. Hvis du ikke finner fram til et "organisert opplegg" der 14-15 åringer får reise til utlandet (og som foreldrene dine godtar at du er med på), kan derfor dette bli vanskelig.

 

Det finnes noen aktører som arrangerer språkreise til Australia, dere kan ta kontakt med for eksempel EF Språkreiser eller STS Education og høre med dem om hvilke reisemål som finnes for de som er 14-15 år. Det er mange andre spennende land å besøke dersom det å reise er det viktigste! Les også mer om det å dra på språkreise i artikkelen nedenfor svaret.

 

Australia kommer ikke til å forsvinne, så du kan helt sikkert få til å besøke landet når du blir litt eldre. :)

 

Dersom det er andre ting som er vanskelig hjemme, håper jeg dere klarer å finne ut av det sammen. Du kan skrive et eget spørsmål til opp som går på dette spesielt, i tillegg til at du kan få tips i artikkelen jeg legger ved under svaret.

 

Ønsker deg lykke til!

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise