Hopp til hovedinnholdet

g 18, Vil så gjerne til USA. Aldersgrenser?? Tips på veien?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg fyller 18 år nå i mai. Jeg har hele livet drømt om å oppleve USA. Så jeg har nå planlagt å reise til New York i sommerferien, tenker å være der en uke +/- noen dager. Som jeg har forstått er det litt vanskelig å skaffe seg hotell når man er under den myndige alderen der (21). Jeg har sjekket litt rundt, skrevet mail til noen hoteller, men ikke fått svar. På hotels.com viser det seg at noen hoteller har 21 år som aldersgrense, mens andre har 18 år. Jeg kunne gjerne tenke meg å få litt klarhet i dette. Ellers lurer jeg bare på om dere har tips og nyttige råd til en ung verdenslystig gutt, som vil oppleve litt av byens mange herligheter! Hva må jeg gjøre før jeg reiser osv. Har bestemt meg for å reise alene, selv om mange mener dette er uansvarlig. Det er min største drøm, og vil derfor oppleve den på egen hånd første gangen. Jeg har gjort litt research på forhånd, men har erfaring med dere. Dere kan det dere prater om, gir gode oversiktlige svar. Håper på raskt svar! Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for fin tilbakemelding :) Det er så fint å høre at du har fått gode svar før.

 

Jeg skjønner at du har lyst til å reise. Det gir nye perspektiver, man lærer masse om seg selv, andre, kultur og må takle ulike situasjoner.

 

ung.no har ingen reisekonsulent, og kan derfor ikke legge opp noen reise for deg, men vi kan jo gi noen generelle tips på veien.

 

Når det gjelder spørsmål om alderkrav på hoteller, varierer det veldig hvilke krav de stiller. Det må du dessverre spørre om på de stedene du bokker deg inn. De fleste stedene du kan bokke via hotels og andre bokkingsteder, har også egne nettsider med kontaktinformasjon.

 

Ellers anbefaler jeg deg å kjøpe en Lonely Planet-bok for området du vil reise. Det er bøker som er beregnet på unge reisende, de viser til billige boalternativer og restauranter mm og gir deg kortversjonen av historie og kultur. Dette fører igjen til at du møter en del unge reisende på både bosteder og andre tilbud, noe som kan være både hyddelig og sosialt på  reisen. Bøkene gir også tips som kan være nyttige på reisen. Der kan du finne alt på et sted, også kontaktinformasjon til de stedene du kan overnatte.

 

Sett opp et budsjett for reisen og forhør deg med andre som har vært på reise i USA, de kan gi deg mange gode tips for både kostnad og reise.

 

Det er billig å reise internt med i USA. Greit å vite...

 

Ønsker deg lykke til med planlegging og forberedelser, og ikke minst selve reisen.

 

Les artiklene jeg legger ved under svaret, der kan du lese mer om reiseforsikring, pass og aldersgenser for reiser generelt.

 

GOD TUR!!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise