Hopp til hovedinnholdet

Vil besøke en brevvenn i Australia.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har kjempelyst å reise til Australia!! Jeg har en bevvenn jeg har hatt i to år nå, vi skriver brev og video-chatter til hverandre:) Jeg blir snart 15, og syns selv jeg er gammel nok til å reise, men mamma er litt usikker. Brevveninna mi og jeg har veldig god kjemi, vi er bestevenner!! Det er frustrerende å ikke få møte henne! Både jeg og veninna mi startet å tenke på å møtes etter ca 3 måneder, og nå er det virkelig på tide. Jeg har tenkt å være i 2-3 måneder dær. Blir skoletida dær godkjent?? Jeg tror det vil gå bra med engelsken, har 5,2 i snitt. Noen tips??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Så flott at du har fått en så god brevvenn!

 

Dessverre er det nok ikke lett å få reise midt i skoleåret. Du vil ikke automatisk få godkjent skolegang noen måneder utenlands på den måten du beskriver. I tillegg vil det i de fleste tilfeller være svært vanskelig (og dyrt) å finne en skoleplass i Australia på denne måten utenom godkjente utvekslingsordninger.

 

Det aller viktigste er at du diskuterer ønskene og planene dine med foreldrene dine. Sammen kan dere eventuelt ta opp dette med skolen din dersom det blir aktuelt. For de aller fleste er det nok imidlertid mer realistisk å planlegge en ferietur for å besøke brevvenner som bor utenlands, for eksempel i en sommerferie. En slik reise er noe foreldrene dine må samtykke til og være med på å planlegge. I tillegg vil du nok trenge en del tid til å spare opp penger til turen, og kanskje synes foreldrene dine du er litt ung til å reise så langt hjemmefra foreløpig. Disse tingene må dere uansett få til en god samtale om hjemme, det er det aller viktigste nå først.

 

Lykke til videre!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise