Hopp til hovedinnholdet

Er det noen hoteller der vi får bestilt rom uten å være over atten?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, noen venner og jeg hadde tenkt oss en tur til utlandet, men vi er bare 15. Er det noen hoteller der vi får bestilt rom uten å være over atten?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Vi får stadig spørsmål fra unge som ønsker å reise utenlands alene.


Du spør om det er mulig for dere å bestille hotellrom når dere er 15 år. Du skriver ingenting om dere skal fly eller hvordan dere skal komme dere til utlandet, eller om dere har snakket med foreldrene deres om dette.


Foreldrene deres har ansvaret for dere så lenge dere er under 18 år og bor hjemme. Les artikkelen om barneloven som sier mer om dette.

Det er derfor en sak som dere må diskutere med deres foreldre og eventuelt komme til en løsning sammen. Det handler ikke bare om at de synes det er greit, men også at de har ansvar for dere.

De ulike reiseselskapene opererer med ulike regler knyttet til unge under 18 år, det gjør også hotellene.  Du kan gå inn på de ulike flyselskapenes hjemmesider, og på 'om oss' på deres sider vil du ofte finne informasjon om alderskrav til å reise med deres fly. Det samme gjelder hotellene.

 

Mange pakkereise-selskaper krever en bekreftelse fra foresatte ved en eventuell reise for passasjerer under 18. Men hvordan de vil at denne bekreftelsen skal presenteres, varierer igjen fra selskap til selskap.

 

Ikke noe enkelt svar på dette altså, men som dere forstår, må dere både snakke merd foreldrene deres om dette, samt hotell og flyselskap om det er aktuelt.

 

Les også artiklene jeg legger ved undr svaret, der finner du informasjon som er nyttig før en reise.

 

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise