Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg reise til Bergen alene uten lov av foreldre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er snart 15 år i november men mamma sier at jeg er 14. Også fikk jeg ikke lov å reise alene til bergen. Fordi jeg vil reise til Bergen alene i sommerferie og bo hos venne min. Så i dag spurte jeg mamma men hun si at jeg må vente til når jeg er 18 år, fordi hun sa at enn som under 18 år kan ikke reise alene . Hvis jeg har problem så bli hun tatt av politi og sitte i fengsel av barneloven, men er det sant ? Og kan jeg reise til bergen alene med tog uten foreldre ? Vær så snill svare så fort så mulig

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Jeg forstår at du føler deg 15 men etter loven er du 14. Det er foreldrene dine som har det juridisk og økonomiske ansvaret for deg til du er 18. Det vil si at det du gjør og det som skjer med deg er dine foreldres ansvar. De aller fleste foreldre vil synes det er noe de må tenke i gjennom hvis de skal sende barnet sitt på langtur.

 

Hvem er denne vennen? Kjenner vi foreldrene? Hvordan skal vi vite om hun er trygg? Det er barnevernet som griper inn dersom dine foreldre ikke tar sitt ansvar for deg.

 

Dersom du synes du fortjener å dra må du kanskje spørre moren din om hva skal til for at hun skal la deg reise og hva som skal til for at hun skal føles seg trygg på at det ikke skjer noe med deg.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise