Hopp til hovedinnholdet

Jeg il ikke være med foreldrene mine på ferie, hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Mamma og pappa har bestemt seg for at jeg må være med på ferie men jeg vil ikke og blir kvalm og lei meg av tanken. Jeg begynner å gråte hver gang jeg tenker på det men mamma og pappa mener bare at jeg er for liten til å bestemme det selv og at jeg skal være med uansett. Jeg vil virkelig ikke dra på ferie, det er to hele uker! Hva skal jeg si til dem?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du stiller oss spørsmål.

 

Jeg tror det er mange som kjenner seg igjen i. Det er foreldrene dine som har det juridiske og økonomiske ansvaret for deg fram til du er 18. Det vil si at det som skjer med deg eller det du gjør er deres ansvar etter loven.

 

De aller fleste foreldre ville ikke sette igjen sitt 14årige barn når de drar på ferie. Det er mange skrekkelige ting de kan se for seg. Det er også er risiko at de kan bli meldt til barnevernet for å ha la deg være alene.

 

Den beste måten å si det er bare å si det. Det kan også hende det er lurt av deg å tenke på om det noen du kunne være hos mens de er på ferie. men jeg tror du må regne med å være med. Da kan det hende at det er lurt å gjøre det beste ut av det.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise