Hopp til hovedinnholdet

Fire kompiser som skal reise alene til Spania i sommer.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Vi er fire kompiser på 17 år (født 1995) som skal reise til spania alene i sommer. Det jeg lurer på er om vi må legge frem en skriftlig tillatelse på flyplassen for å få forlate landet? Det samme gjelder andre veien? Kan de evt nekte oss å reise utenlands om vi ikke vedlegger skriftlig tillatelse fra foreldrene våres?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Mange reiseselskaper krever en bekreftelse fra foresatte ved en eventuell reise for passasjerer under 18. Men hvordan de vil at denne bekreftelsen skal presenteres, varierer igjen fra selskap til selskap. Jeg anbefaler at dere kontakter flyselskapene eller reiseselskapene som er aktuelle og ber om deres reningslinjer for alder.

 

Generelt vil jeg sterkt advare mot å reise utenlands uten deres foreldres tillatelse. Det kan skje mye på en utenlandsreise, og om foreldrene deres ikke vet hvor dere er, kan det være vanskelig å være en støtte for dere når dere trenger det. Det vil også oppleves som et stort tillitsbrudd om det blir oppdaget at dere reiser uten tillatelse. Og det vil igjen få konsekvenser for deres tillitsforhold videre.

 

Vær ærlig, legg fram saken og håp på en god løsning som passer alle.

 

Lykke til og god sommer!


 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Tips til deg som skal reise med vennegjengen

Ungdommer som løper ut i havet (foto: colourbox.com)

Skal du reise på pakketur på egenhånd? Her finner du gode råd du kan ha glede av før, under og etter turen din.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise