Hopp til hovedinnholdet

visum til USA

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei ! Min far har veldig lyste til å besøke sine slektinger i USA,men hans pass er utgått, og han har gjort noen dumme ting i sitt liv ( engang var han i slåsskamp, og en gang fyllekjørte han ), og da sies dt at han må søke visum, men jeg har sjekket skjemaet du må fylle ut på ambassadens hjemmesider, og der ma han fylle ut passnummer, men passet er jo utgått. så hva skal vi gjøre nå ? søke nytt pass, og så søke visum ? han er ikke norsk statsborger.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Dersom din far ønsker å reise til USA må han ha gyldig pass. Det kan dessuten hende at din far må søke om visum til USA.

 

Det er vanskelig å si noe om din far vil kunne få visum, da dette vil avhenge av flere ting som f.eks. din fars statsborgerskap og om din far er idømt straff.  

 

Du kan eventuelt kontakte den amerikanske ambassaden dersom du vil vite mer om din fars muligheter for å reise inn i USA.

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise