Hopp til hovedinnholdet

Pass og visum USA

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei :-) jeg skal kansje på språkreise til Usa sommer 2013 så det jeg lurer på er hvor skal man gå og hvor skal man levere pass å visum og hva med bagasjen ? (jeg har alderi tatt fly før) og er fly plassene i usa lik den flyplassen i norge når det gjeller regler og sån. ? kan dere sett opp i rekkefølge på hvor man skal gå først osv. og si hva jeg skal levere på vært sted??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dersom du skal reise ut med en organisasjon til USA, vil de informere deg om - og hjelpe deg med det du trenger, også når det gjelder pass og visum til usa. Det er noe av det du betaler for.

 

Anbefaler deg å ringe selskapet du skal reise med, så får du all informasjon du trenger.

 

Generell informasjon om visum kan du finne på www.landsider.no, sjekk USA.

 

1. Når man kommer på flyplassen, og har ordnet alt med visum og pass og har billettene, sjekker man først på TV-skjermene som finnes flere steder om hvor man kan sjekke inn til den reisen man skal ha. F.eks om du skal til New York først, kl 10.00, skal du gå til den innsjekkingsskranken som står oppgitt på skjermen på den flyvningen (Ikke så vanskelig å skjønne når du først er der).

 

2. Så tar du med bagasje, billetter, visum og pass dit. De sjekker de inn bagasjen din og gir deg flybilletter til hele reisen fram. De forteller også  hvilken gate flyet skal gå fra (hvor flyet går fra i terminalen).

 

3. Så må du gjennom kontroll av håndbagasje og sikkerhetskontroll med metalldetektor for å sjekke at du ikke har med deg noe ulovlig inn på flyet.

 

4. Etter kontrollen kommer du inn til terminalen der du finner cafeer o.l. samt gatene hvor flyene skal gå fra. Gatene er godt markert. Det vises på skjermene når du må gå til gatene.

 

Håper det var litt forklarende. Uansett er det ikke så vanskelig som det kan høres ut her. Det er også bare å spørre på flyplassen, mange kan og vil hjelpe deg.

 

Lykke til med reisen og oppholdet.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise