Hopp til hovedinnholdet

Vil gi kjæresten reise i 18-års-gave. Tips?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei :) jeg trenger noen reisetips... Min kjæreste fylle 18 år rett over jul og jeg har i den annledningen tenkt å slå sammen julegaven og 18års gaven hans til en stor. Vi har vært sammen i snart 1,5 år og har allerede vært på 1 sydentur bare oss to. Nå lurer jeg på hvor jeg kan ta med meg kjæresten min på en weekend for kos og hygge pluss litt shopping? Jeg vet vi begge har lyst til å ut å reise sammen en liten helg men siden dette er mer som en tillegsgave for oss BEGGE så ser jeg for meg ikke så veldig dyre flybiletter og hotell. Kan dere komme med tips til hvor vi kan dra og evt hvilke hoteller vi kan ligge på? Jeg har tenkt på København, Roma, Dublin, Paris og mange flere, men vet ikke helt hva jeg skal velge. På forrhånd takk for svaret :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Så flott at du ønsker å gi kjæresten din en reise i gave. Da får dere minner sammen og kan glede dere sammen til selve reisen.

 

Vi har ingen reisearrangør i ung.no, men jeg kan gi deg noen korte tips til hvordan du kan starte prosessen.

 

Du forteller ikke hvor du bor, men om du skal fly, ville jeg startet å sjekke ut priser på Ryanair.com, som har billige flybilletter fra flere flyplasser i Norge og til mange byer i Europa. Alle byer har det du ønsker deg, både cafeer, shopping og steder å bo, så her er det bare å velge, enten ut fra pris eller hvor dere vil reise.

 

Dere kan vurdere å sjekke ut Bed & Breakfast - i den byen dere skal til. Det er ofte gode alternativer og en del billigere enn hotel. Du kan også sjekke ut hostelworld.com for rimelige alternativer til hotel.

 

Det kan være lurt å sjekke ut bydelene i byen du velger å reise til. For det varierer veldig. Søk reisetips .... (byen) eller What to do in........, så får du mange tips på nettet. Bruk litt tid på dette, så får du garantert en bedre opplevelse av reisen. Vil du bo sentralt? Vil du bo midt i shoppingområder (husk at en by kan ha mange slike), eller vil du bo i nærheten av severdigheter. Sjekk også på kartet over byen slik at du vet omtrent hvor de ulike bydelene liger i forhold til hverandre. Da kan du lettere finne en god bydel å bo i og spare tid og penger på transport. Det kan være en ide å kjøpe en reisehåndbok for byen om du har råd til det.  Spør på bokhandleren og få råd om hvilken type reisehåndbok som passer best for deg.

 

Det er også lurt å sjekke ut om det finners rimelige alternativer til flytog eller taxi til og fra flyplassen, det kan fort koste litt.

 

Bruk tid, kos deg med planleggingen og snakk med venner og andre rundt deg for å få gode tips.

Ønsker dere en super reise!

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Råd ved bestilling av reiser på nett

Bestiller på nett (colourbox.com)

Skal du ut å reise og lurer på hva du bør huske på? Vi har samlet de viktigste rådene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise