Hopp til hovedinnholdet

heii Jeg har i mange år hatt lyst til å flytte til Egypt

Jente 16 år
 

Spørsmål

heii Jeg har i mange år hatt lyst til å flytte til Egypt. Jeg har tenkt på å fullføre videregående og ta meg ett friår der. Da er jeg rundt 19... er dette mulig å få til eller er det veldig vanskelig?. Har også tenkt meg en liten ferietur når jeg blir 18 mest sannsynlig alene. Også lurte jeg på om når du er på ferie om du MÅ bestille hotell eller om du kan bo hos noen du kjenner der?.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt! 

 

Det er ikke bare bare å flytte til et annet land dersom man for eksempel ikke skal følge en utdanning, gå på språkskole/kurs, har spart opp egne penger eller har et jobbtilbud der. Men her kommer det litt generell informasjon om hva du bør tenke over og hvilke muligheter som finnes.  

 

Så lenge man er over 18 år kan man reise til/flytte til et annet land. Det du må tenke på er hvordan du skal finansierer et friår i Egypt. Har du tenkt til å spare opp en del penger for å bo der? Skal du forsøke å finne en jobb eller jobbe frivillig mot å få kost og losji dekket? Mulighetene er mange og jeg legger ved noen artikler under svaret som kan gi deg noen ideer på veien. 

 

Husk likevel at det å finne jobb i utlandet kan være krevende. Norge har lav arbeidsledighet i forhold til mange andre land. Konkurransen om jobber i andre land er altså enda tøffere enn her. Derfor er det for mange vanskeligere å få jobb i utlandet om man ikke har en spesiell utdanningskompetanse og erfaring, samt er svært god i språket, har et nettverk osv. Hvis du har bekjente eller andre kontakter i Egypt, så kanskje de vet om muligheter? Kontakter kan ofte være til hjelp.

 

Et alternativ kan være å reise på det som kalles Work and Travel. Dette er opplegg der du reiser til utlandet for å reise rundt, og hvor oppholdet finansieres av småjobber du finner underveis. Organisasjonen du reiser gjennom hjelper til med å ordne papirer og tillatelser, samt finner de første småjobbene til deg. Kanskje kan dette være verdt å sjekke ut? Både Atlantis og X-plore har opplegg for Work and travel.

 

Du kan alternativt forsøke å finne en organisasjon som jobber med frivillig arbeid i Egypt. Se artiklene under svaret for tips. Kanskje finner du noe som er relevant for deg der!  

 

Dersom det er slik at du kjenner folk i Egypt, kan du kanskje begynne med å spørre dem om råd og tips til hva du kan finne på det året du skal bo der! 

 

Når det gjelder spørsmålet om bosted på ferie, finnes det mange alternativer. Uansett om du reiser med en reisearrangør (Star Tour, Ving, Apollo e.l.) må du oftest ikke bestille hotell. Du kan bestille hotell utenom flyreise om du ønsker det eller bo hos noen du kjenner om det er et godt og trygt alternativ.

 

For nyttig informasjon om Egypt, sjekk www.landsider.no.

 

Lykke til!

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Endelig et friår - hva skal du finne på?

Smilende mann står på klippe med utsikt over havet (foto: colourbox.com)

Skal du ha en pause fra skole og utdanning? Usikker på hva du vil bruke året til? Jobbe, reise, oppleve noe nytt, bli kjent med nye mennesker? Her får du tips til hva friåret kan inneholde.

Les mer

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise