Hopp til hovedinnholdet

Kan man få visum til Kina selv om man har blitt dømt for promillekjøring?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Lurte på om de er problem å få visum til Kina me 21dager ubetinget? Promille-køyring. Dommen er sonet og bot betalt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dette er et spørsmål vi dessverre ikke kan gi noe klart ja eller nei svar på. Grunnen til det er at det til syvende og sist er kinesiske myndigheter som vurderer og tar avgjørelse i spørsmål om det skal utstedes visum eller ikke.

 

Når det er sagt er det etter det jeg har klart å finne ut et spørsmål om du har noe på rullebladet på søknadsskjemaet for å få visum til Kina (se punkt 4.5 på dette skjemaet). 

 

Jeg tenker at det beste vil være å være ærlig. Hvis du prøver å skjule dette, og det blir oppdaget kan det få konsekvenser hvis du senere vil søke om visum til Kina. Du kan også ta kontakt med den kinesiske ambassaden og spørre dem hvordan dette vil stille seg dersom du søker om visum. Jeg vil tro at det ikke er noen automatikk i at du får avslag selv om du har noe på rullebladet, men at kinesiske myndigheter vurderer søknaden blant annet på bakgrunn av hva slags type lovbrudd det er snakk om.

 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise