Hopp til hovedinnholdet

Tenkte å dra til london med noen venner i april. hva trenger jeg da?

Jente 17 år
 

Spørsmål

tenkte å dra til london med noen venner i april. hva trenger jeg da? tillatelse fra mine foreldre? også om jeg reiser med en annen forelder? venninnen min har fylt 18, har det noe å si?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet!


Det er alltid spennende å reise. Og å få opplevelser med venner er minner man kan ta med seg hele livet.

 

Du kan sjekke på reiseselskapets / flyselskapets nettsider hvilke aldersgrenser de opererer med. Skal du reise via en reisearrangør, kan du spørre dem når du bestiller.  De fleste flyselskapene har klare regler for hva de gjør for 'barn' som reiser alene og er under 18 år.

 

Jeg synes dere skal setter dere sammen en dag, søke på nettet etter reisetips / travel London. Dere kan og bør nok kjøpe en reisehåndbok som dere kan bruke før dere reiser og når dere er der. Det finnes mange alternativer. Ta en tur i bokhandelen og se på de ulike bøkene de har, så finner dere nok en som passer dere.

 

Der finner dere garantert de mest vanlige turistattraksjonene i London, men også tips til andre ting som shopping, matsteder, overnatting og lignende.

 

Se etter hostel eller b&b for rimelige overnattingssteder om dere ikke velger en pakkeløsning gjennom en av reisearrangørene.

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise