Hopp til hovedinnholdet

Men hvordan skal jeg spør foreldrene mine om å reise på arrangement i LA.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en gutt 17 år, jeg driver med idrett og er på ganske høyt nivå (internationalt). Jeg vil reise på et idretts arrangement som skal være i Los angeles og litt for opplevelsens skyld! Men hvordan skal jeg spør foreldrene mine? Jeg vil reise alene. Jeg reiser veldig mye så og finne frem på flyplasser og i byer er ingen problem. Har du noen smarte tips? Er det tryggere for en urutinert 18 åring og reise en en rutinert 17 åring?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du skriver at du driver med idrett på et ganske høyt nivå og at du nå ser at det kan være ok for deg å delta på et arrangement i LA.

 

Det er vanskelig for oss å gi deg rådene for hvordan du skal overtale foreldrene dine til å la deg reise. Vi har laget en egen artikkel der vi gir råd om hvordan man kan snakke med foreldre, vi sier vanskelige foreldre i artikkelen, men det er ikke alltid det er slik. Meningen med artikkelen er at du og andre ungdom skal kunne lære hvordan man kan snakke med foreldre om ting som er viktig for dere. Utfallet av diskusjonen eller praten er umulig for oss å forutse, det handler om alt fra penger til frihet og til å stole på.

 

10 TIPS FOR DEG – og kanskje for foreldrene dine? Skriv dem ut og bruk dem!

Se også artikkelen under svaret.

 

Jeg legger også ved en artikkel om å reise når man er under 18, blant annet med et eksempel om å reise til USA, som oftes krever mellomlanding og flybytte.

 

Ønsker deg lykke til med praten, idretten og eventuelt med reisen om dere kommer fram til at det er en riktig ting for deg å gjøre.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise