Hopp til hovedinnholdet

Er det noe smart jeg bør vite før jeg flytter til Australia?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal flytte til Australia til høsten, og skal være der ett år. Er det noe jeg bør vite eller er smart å vite før jeg drar eller under oppholdet(folkeskikk, mat, bosted, klima, natur, dyr, noe jeg bør få med meg der nede, arrangementer, flyreise, transport, osv) Tar i mot alle tips jeg kan få, men behøver ikke å skrive så utfyllende, bare ta med det viktigste :) Takk på forhånd! PS: jeg kommer til å bo på Sunshine Coast eller Brisbane.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så spennende å få flytte til Australia! Jeg skjønner st du gleder deg og at du ønsker å være mest mulig forberedt. 

 

Du må selvsagt ha godkjent pass.

Les artikkelen under svaret om pass. 

 

Du må også sikre for forsikring som gjelder for perioden du er utenlands. Om du skal studere, vil du få relativt gunstig forsikring. Sjekk dette med ditt/familiens forsikringsselskap eller søk på reiseforsikring student på nettet. Les også artikkelen om reiseforsikring under svaret.

 

landsider.no finner du informasjon om visum for innreise til Australia. Der finner du også mye nyttig informasjon om landet, situasjonen, politikk ol. Lurt å lese.

 

Når det gjelder kultur, mat ol, kan du søke på nettet etter mer informasjon. Vi sitter ikke med spesialkunnskap om de ulike landene i verden, derfor er det mer å finne om du søker selv. Vil også anbefale deg å kjøpe en reisebok om og for Australia. Der finner du masse nyttig informasjon. Sjekk ulike, slik som Lonely Planet Australia mm. 

 

Lykke til med reisen og oppholdet. Du er heldig :))

 

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise